Czy można poprawić i wzmocnić codzienną dietę tak, aby zawierała pełne spektrum składników odżywczych i nie niosła za sobą ryzyka dla zdrowia? Tak, to właśnie koncentrat z owoców granatu. Granatowiec właściwy (Punica granatum L.) to gatunek drzewa lub ciernistego krzewu należący do rodziny krwawnicowatych. Granat – owoc „Drzewa Życia” znany jest ludzkości od tysięcy lat. Owoc ten występuje w różnych kulturach i religiach. Najważniejsze zalety skoncentrowanego owocu granatu to jego właściwości przeciwutleniające (antyoksydacyjne), przeciwzapalne i przeciwnowotworowe, m.in. dzięki bardzo dużej zawartości polifenoli.
Korzystne właściwości koncentratu z całego owocu granatu
Koncentrat z owoców granatowca poprawia przepływ krwi w mięśniu sercowym u osób z chorobą wieńcową, redukuje złogi oraz zwapnienia w tętnicy szyjnej.
Sok z granatu zawiera
3
Więcej przeciw utleniaczy niż ta sama ilość zielonej herbaty czy czerwonego wina
3
Więcej przeciw utleniaczy niż ta sama ilość zielonej herbaty czy czerwonego wina
3
Więcej przeciw utleniaczy niż ta sama ilość zielonej herbaty czy czerwonego wina